afvallen sauna afvallen

Published on september 21st, 2015 | by Marlou

Afvallen in de sauna – waar of niet waar?

Veel mensen zijn er nog niet over uit. De een zegt dat je afvalt als je in de sauna bent geweest en de andere zegt dat je er niet van afvalt? Gedeeltelijk kan er worden gezegd dat je afvalt van een bezoek aan de sauna, maar dit gebeurt niet per direct. In dit artikel gaan het hebben over hoe je niet direct kunt afvallen tijdens een saunabezoek, maar het zeker wel van toegevoegde waarde kan zijn als je met een programma bezig bent om kilo’s kwijt te raken.

Indien je na het lezen van dit artikel behoefte hebt aan een bezoek aan een wellnesscentrum dan kun je op deze website een geschikt wellness vinden.

Korte termijn afvallen

”Als ik in de sauna zit zweet ik veel en van zweten val ik af.” Het lijkt heel logisch te klinken, maar niets is minder waar. Het vocht dat je lichaam kwijtraakt tijdens het transpireren in de sauna drink je er na je saunabezoek namelijk weer aan. Dit ontkracht ook direct het volgende argument dat veel mensen vaak gebruiken: “Na de sauna ben ik minder zwaar dan voordat ik de sauna in ging”. Je zult inderdaad minder zwaar zijn, maar dit komt door het gewichtsverlies van het vocht in de sauna. De minuten, uren, dagen na je sauna drink je ook dit vocht er gewoon weer aan.

Lange Termijn

Om dan te denken dat een bezoek aan de sauna geen bijdrage levert aan jou dieet is ook niet waar. Het levert wel degelijk een bijdrage. Een bezoek aan de sauna zorgt voor een betere doorbloeding. Dit wordt veroorzaakt door de vaatverwijding tijdens het afwisselen van koud en warm. Je hartspier wordt getraind en de overige spieren in je lichaam worden op deze manier beter gevoed. Tegelijkertijd wordt je lichaam ontgift van afvalstoffen en worden melkzuren uit het lichaam onttrokken. Deze ontwikkelingen in het lichaam zorgen voor een betere weerstand en alle punten bij elkaar zorgt er voor dat je meer kracht hebt in je lichaam. Hierdoor is je lichaam beter in staat om vetten te verbanden en spieren te ontwikkelen.

Tot slot kun je tijdens een bezoek aan een wellnesscentrum ook baantjes trekken in de baden tussen de saunarondes door. Zwemmen is een van de beste sporten om vet te verbranden en tegelijkertijd beleef je een gezellig en ontspannend dagje uit!


About the AuthorBack to Top ↑