Wie ..." /> De pijn bij een frozen shoulder | Online Gezond

lichaam no image

Published on september 6th, 2018 | by Marlou

0

De pijn bij een frozen shoulder

Frozen shoulder; de pijnlijke fasen
Wie last heeft van een frozen shoulder zal daar zelden opeens acuut last van hebben. Doorgaans doorloop je als patiënt een aantal fasen die stuk voor stuk hun kenmerken hebben. Wanneer jij te maken hebt met deze aandoening is het goed om te weten in welke fase jouw aandoening zich bevindt. We hebben de fasen op een rij gezet met de kenmerken erbij.

Freezing pijn in de schouder
De pijn in de schouder zal je in eerste instantie nog niet continu voelen; vooral in de nacht ervaar je de gevolgen van deze aandoening. Je hebt wel pijn en bent wat stijf in de schouder. Door de dagelijkse inspanning heb je echter vooral in de nacht de meeste pijn in je lichaam. Er begint op te vallen dat er wat aan de hand is. De pijnklachten zullen tussen 2 en 9 maanden aanhouden. Tijdens die maanden neemt de pijn langzamerhand toe. Aan het eind van deze periode is de pijn op zijn heftigst.

De frozen periode
De frozen periode zal tussen 4 en 12 maanden aan kunnen houden. Het is een fase waarin je schouder stijf blijft. Het is een pijn die in deze periode weer afneemt en uiteindelijk alleen zal worden gevoeld bij de eindstandige bewegingen met je schouder. Tijdens deze periode is het lastig om goed te bewegen maar de pijn is minder intensief als tijdens de eerste periode.

De ontdooiende periode
De laatste fase van deze aandoening kan het langste duren. De klachten kunnen al naar gelang de ernst en de manier van ontstaan een paar maanden aanhouden. Het kan echter ook zijn dat de patiënt meerdere jaren bezig is met deze periode. Wanneer dit het geval is zal ervoor worden gekozen om het verschrompelde kapsel wat voor de pijnlijke schouder zorgt voorzichtig onder narcose los te halen.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑