Vanaf jongs af aan wordt ons al verteld dat we dagelijks fruit en gr..." /> Gezond leven. Hoe doe je dat? | Online Gezond

Geen categorie no image

Published on februari 26th, 2018 | by Marlou

0

Gezond leven. Hoe doe je dat?

Vanaf jongs af aan wordt ons al verteld dat we dagelijks fruit en groente moeten eten om de aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. In praktijk lijkt dit weinig te gebeuren wat nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid van mensen. In dit artikel leggen we uit hoe je kunt starten met een gezond leven waarbij vooral balance de sleutel tot succes is.

Beginnen met een dieet?

De meeste mensen richten zich op een dieet waarbij ze bepaalde etenswaren niet eten. Zo heb je bijvoorbeeld het koolhydraatarme dieet, waarbij er geen koolhydraten zoals aardappelen, rijst en brood gegeten worden. Het probleem van een dieet is dat het tijdelijk is. Nadat mensen het gewenste bericht bereikt hebben stappen ze weer over naar hun oude voedingspatroon. Wil je gezonder leven dan raden we jou aan om jezelf een gebalanceerde levensstijl aan te leren. Dit betekent dat je van alles wat neemt: koolhydraten, eiwitten en vetten. Het belangrijkst is de bron van deze voedingsstoffen. Zo wil je bijvoorbeeld geen koolhydraten binnen krijgen via wit brood en vetten uit een zak chips. Het is prima om af en toe wat ongezonds te nemen; het is namelijk een illusie om te denken dat je 100% gezond kunt eten.

Begin met sporten

De meeste mensen die willen afmelden sluiten een abonnement af bij de sportschool. Het probleem is echter dat ze een sport gaan doen die ze vaak niet leuk vinden, waardoor je naar de sportschool gaat omdat het moet. Bij een gezonde levensstijl is het vooral belangrijk dat je dingen doet die je leuk vindt om te doen – anders is het niet vol te houden. Probeer daarom een sport te vinden die je leuk vindt zonder al teveel op de verbranding van calorieën te letten. We raden je aan om verschillende sporten te proberen om erachter te komen welke sport je het leukst vindt.

Health caps innemen

Vind je het toch lastig om aan de dagelijks aanbevolen voedingsmiddelen te komen? Dan is het aan te raden om te beginnen met health caps. Health caps zijn capsules met vitamines. Door dagelijks een aantal health caps in te nemen weet je in ieder geval zeker dat je gezond kunt blijven leven en de dagelijkse vitamines binnen krijgt. Het nadeel van health caps is dat je niet de dagelijks aanbevolen vezels binnen krijgt. Slik je de capsules dan zal je alsnog vezelrijke producten moeten innemen.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑