gezond leven

Published on februari 6th, 2014 | by Marlou

De waarheid over gezonde voeding

Fraude in de voedselketen en in de wetenschap, onbewezen beweringen van de voedselindustrie, gebrekkige overheidscontrole; wie kan je nog vertrouwen? Tijdens de drukbezochte publiekslezing van de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen, afgelopen maand, legt hoogleraar Fred Brouns de vinger op de zere plek: “mensen creëren hun eigen waarheid omdat ze niemand meer geloven”.

gezonde voeding

Gezonde voeding? Laat je niet gek maken door media

Hij waarschuwt iedereen om zich niet langer gek te laten maken door shocking nieuws op tv, kranten en internet, maar te rade te gaan bij geregistreerde voedingswetenschappers.

In de huidige tijd waar voeding een wereld-business is, blijkt fraude aan de orde van de dag. Alle spelers willen winst maken en worden soms valsspelers op zoek naar de mazen van de wet. Dit leidt tot voedselschandalen zoals paardenvlees in rundvlees en misleidende gezondheidsclaims. Er zijn ontelbare verontrustende berichten in de media over giftige en kankerverwekkende stoffen in onze voeding.

gezonde voeding

Op zoek naar eigen waarheid bij gezonde voeding

De publiekelijk strijd hierover is volgens Brouns de reden dat zelfs overheid en wetenschappers niet meer worden geloofd. “Daarom gaan we steeds vaker op zoek naar onze eigen waarheid; er wordt heel wat bij elkaar gegoogled”, aldus Brouns.

Lees het hele bericht over de publiekslezing van hoogleraar Fred Brouns hier: Voedingsacademie.nl 


About the AuthorBack to Top ↑