gezond leven

Published on januari 15th, 2013 | by Juliette

Gezondheid en je lekker voelen gaan hand in hand

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en velen van ons hadden goede voornemens die we vaak na 2 weken alweer vergeten zijn. Waarom is het stoppen met roken zo moeilijk? Waarom lukt het lijnen niet als we onder enorme druk staan? Waarom voelen we ons zo belabberd, terwijl er toch niets is om je druk over te maken?

Lichaam en geest sluiten heel nauw op elkaar aan. Als we gedeprimeerd zijn, dan hebben wij sneller de neiging om naar de koektrommel te grijpen dan wanneer wij lekker in ons vel voelen. Als het werk te druk is en we overuren maken dan willen wij niet meer een gezonde maaltijd voor onszelf klaarmaken. Een snelle hap uit de muur of een kant-en-klare-maaltijd is dan de oplossing. En omdat we toch al zo laat zijn, vergeten we ook maar gewoon om naar de sportschool te gaan of een stukje te lopen. Het is een neerwaartse spiraal die gestopt moeten worden aleer we ons weer lekkerder zullen voelen.

Soms moeten we rigoureuze beslissingen nemen voordat we daadwerkelijk de stap zetten naar een gezonde leefstijl waarbij wij ons lekkerder in ons vel voelen, maar ook kleine veranderingen kunnen motiverend werken. Voor gezonde lichaamsbeweging hoef je echt niet naar een sportschool. Sta ’s morgens een uurtje vroeger op en ga met een paar vrienden een lekker stukje wandelen. Op kou kun je je kleden en van een beetje regen of sneeuw smelt je niet. Lekker kletsen tijdens het lopen zorgt ervoor dat je de tijd vergeet en je hebt 5 kilometer gelopen voor je er erg in hebt en het mooie is dat je je na afloop veel energieker voelen.

En nu je dan toch loopt, let dan ook mooi op je eetpatroon. Als je een drukke baan hebt, maak dan een weekmenu, zodat je van tevoren weet wat je zult eten die week. Zo kom je minder in de verleiding om te snacken of de verkeerde dingen klaar te maken. Maak de avond tevoren al een lunchpakket klaar inclusief gezonde tussendoortjes die je mee naar je werk kunt nemen. En gezond eten betekent niet dat je alleen op wortels kan knagen. Vaak is een goede samengestelde maaltijd al voldoende om je te beter in je vel te voelen en om een aantal kilo af te vallen, maar pas natuurlijk wel op dat je niet teveel eet. Er zijn tegenwoordig gratis heel lekkere en gezonde recepten te halen van het internet.

Het zal mensen in je naaste omgeving opvallen dat je energieker bent, dat je wat bent afgevallen, dat je meer straalt en zij zullen complimenten maken. En hé die complimenten maken weer dat jij je beter voelt en je dan voel je vanzelf lekkerder in je vel.

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑