Geen categorie

Published on mei 1st, 2014 | by Marlou

Groene smoothie

Tegenwoordig kom je het op bijna alle socialmedia netwerken en op tv tegen: mensen die ‘’ De groene smoothie’’ drinken. Niet voor iedereen ziet dit groen gekleurde drankje, ook wel  ‘’ Groen monster ‘’ genoemd, er zo aantrekkelijk uit. Vaak is het niet altijd even makkelijk om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit binnen te krijgen. Met de groene smoothie krijg je op een snelle en makkelijke manier heel veel vitaminen binnen. De groene kleur heeft dit powerdrankje over het algemeen te danken aan de vele groenten die erin verwerkt zit. Voor de smaak wordt er vaak ook wat fruit toegevoegd. Een echte vitaminen boost dus!

De voordelen van een groene smoothie

Groene smoothies hebben behalve een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen nog veel meer voordelen. Je krijgt er bijvoorbeeld veel meer energie van en het bevordert je spijsvertering en stoelgang. Ook gaan je haar en nagels er sneller van groeien. De groene smoothie heeft dus heel veel voordelen, dus zeker de moeite waard om te proberen! Alleen wat is nou een goede, en niet te vergeten een smakelijke combinatie? Als je voor hete eerst een groene smoothie gaat uit proberen begin dan met een fruit en groente combinatie. De groente only smoothies zijn namelijk voor de echte diehards! Begin dus met een paar stukken fruit zoals bijvoorbeeld een banaan en aardbeien, doe er vervolgens een groente soort zoals spinazie bij. Op allerlei health blogs vind je heerlijke recepten waarbij de een meer fruit bevat en de ander meer groenten. De groente die vaak gebruikt wordt in deze smoothies zijn bladgroenten zoals spinazie omdat die erg veel vitaminen bevatten zoals vitamine E en antioxidanten.

 Superfoods

Wil je toch nog iets extra’s toevoegen? Denk dan is aan superfood producten zoals chiazaad, gojibessen en tarwegras. Dit zijn gezonde en natuurlijke aanvullingen op je dagelijks eetpatroon. En bovendien erg lekker door de smoothie!

 


About the AuthorBack to Top ↑