lichaam no image

Published on september 21st, 2018 | by Marlou

0

Help mijn baby komt te vroeg!

Wanneer je zwanger bent, is een van de eerste vragen die je jezelf stelt, maar ook vanuit jouw omgeving zult krijgen “wanneer ben je uitgerekend?” . Op internet zijn er diverse pagina’s te vinden die dit voor je uitrekenen en anders kan de verloskundige jou hier een prima antwoord op geven. Maar wat als jouw baby zich niet aan deze datum houd en eerder komt?

Zelden op de uitgerekende datum

Het komt maar zelden voor dat de baby zich laat zien op de uitgerekende datum. In Nederland worden jaarlijks 8% van de baby’s te vroeg geboren. Hiervan word 3 % zelfs voor de 32e week geboren. Wanneer een baby tussen de 32e en 37e week word geboren noemen we dit een prematuur, word de baby voor de 32e week geboren, dan praten we over een extreem prematuur.

Zorg dat je er klaar voor bent

Een van de eerste aandachtspunten die de verloskundige je mee al geven, is wees klaar voor de bevalling. Zij gaan er al vanuit dat in week 36 de babykamer klaar is en in week 37 het koffertje voor het ziekenhuis klaar staat. Wanneer je baby te vroeg komt, kan het voorkomen dat de kamer zelfs nog helemaal niet klaar is. Daarom kun je beter eerder beginnen en zorgen dat alles al vast geregeld is. Op de website van Babyideaal.nl vind je veel tips over de zwangerschap, maar ook over de babykamer.

Nog even in het ziekenhuis

De kans dat jouw kindje nog even in het ziekenhuis moet blijven na een vroegtijdige bevalling, is groot. Dit geeft de partner en familie wel de kans om snel de babykamer af te maken. Wanneer de kleine dame of heer dan mee naar huis mag, kan hij slapen in een babykamer die speciaal voor hem is ingericht en waar hij zich meteen thuis zal voelen. Hierna kun jij zelf volop genieten van een mooie kraamtijd met je kindje en partner.

Bron: Meerbeauty.nl


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑