gezond leven

Published on juli 24th, 2013 | by Marlou

Het gebruik van voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn in allerlei vormen verkrijgbaar, je hebt ze in de vorm van drankjes, pillen, poeders, capsules of druppels. Een voedingssupplement is bedoeld als een aanvulling op de dagelijkse voeding en bevatten vitamines, mineralen of bioactieve stoffen. Er zijn vele verschillende soorten voedingssupplementen zodat soms moeilijk is de juiste voedingssupplementen te kiezen.

Waarom een voedingssupplement

De meeste mensen hebben een voedingssupplement niet nodig. Deze krijgen namelijk vaak al genoeg voedingsstoffen binnen doordat zij gevarieerd eten. Toch heb je ook mensen die bijvoorbeeld geen fruit eten of geen vis lusten en die dan uit voedingssupplementen de gemiste vitaminen, mineralen en vetten kunnen halen. Ook bijvoorbeeld zwangere mensen, jonge kinderen of juist oudere mensen kunnen gebaat zijn bij een voedingssupplement.

Nigella Sativa Olie

Een voorbeeld van een goed voedingssupplement is Nigella Sativa Olie, welke ook in handige capsules verkrijgbaar is. Deze is goed voor bloeddruk, hart en bloedvaten. Nigella Sativa olie bevat natuurlijke vitamine E. Daarnaast wordt Nigella Sativa olie regelmatig gebruikt als plantaardige vervanger van visolie als bron van Omega vetzuren.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Belangrijk bij het gebruik van voedingssupplementen is om de verpakking goed op te volgen. Bij sommige vitamines en mineralen kan het zelfs schadelijk zijn om een teveel en een te lange tijd binnen te krijgen.


About the AuthorBack to Top ↑