kalknagels ..." /> Kalknagels behandelen | Online Gezond

verzorging

Published on maart 14th, 2013 | by Marlou

Kalknagels behandelen

Mensen die kalknagels hebben willen dit natuurlijk zo snel mogelijk behandelen. Dit is niet alleen verstandig omdat het vervelend is om kalknagels te hebben, maar door niets te doen kan men meer nagels besmetten. Zowel eigen nagels als nagels van andere mensen (in de naaste omgeving). Over het algemeen zijn kalknagels redelijk goed te behandelen. We beschrijven in dit artikel een aantal manieren.

Kalknagels behandelen

Als iemand kalkangels heeft die er vrij onschuldige uitzien kan hij of zij kijken naar middelen die hij of zij in huis zelf beschikbaar heeft. Ten eerste kun je kijken naar middelen zoals azijn, knoflook, citroen of Dettol. Je kan een voetbadje proberen met bijvoorbeeld Dettol. Je doet in die badje dan een scheut Dettol. Daarnaast schijnt azijn een echt wondermiddel te zijn. Voor bijna alles kun je azijn wel gebruiken en ook voor het behandelen van kalknagels. Je kunt net als bij Dettol een voetbadje maken en daar je voeten in onderdompelen met azijn. Ook kun je azijn in combinatie met watjes gebruiken. Dit is goedkoper en misschien effectiever. Azijn helpt ook bij mensen die last hebben van zwemmerseczeem.

Als de door ons geadviseerde huismiddeltjes niet helpen kun je ook bij de drogist kijken naar producten. Meestal gaat het dan op zalfjes of crèmes die er voor moeten zorgen dat de kalknagel verdwijnt. Wel is het niet slim om zo maar wat te gaan experimenteren. Ga voor advies naar een specialist als je wilt weten hoe ernstig het gesteld is met jouw nagels en wat je er precies tegen kunt doen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je kalknagels niet van de ene op de andere dag kan weg krijgen. Sommige mensen lopen er al jaren mee en zijn ten einde raad omdat ze van alles hebben geprobeerd. Nu wil dit niet zeggen dat dit ook bij jou het geval zal zijn, maar geef niet gelijk op als bijvoorbeeld de azijn methode niet werkt. Houdt het dan iets langer vol en misschien helpt deze methode bij jou uiteindelijk wel.


About the AuthorBack to Top ↑