gezond leven

Published on april 30th, 2018 | by Marlou

0

Leef gezonder en gebruik minder medicijnen

Gezonder leven is erg belangrijk, zeker als je last hebt van kwaaltjes of lichamelijke problemen. Je zult al snel merken dat wanneer je gezonder gaat leven door op je voeding en beweging te letten, je jezelf een stuk fitter zult voelen. Er zijn zelfs verschillende onderzoeken gedaan waaruit is gebleken dat een gezonde levensstijl het gebruik van medicijnen bij ziekten verminderd. Vooral bij diabetes is dit het geval, er zijn zelfs enkele gevallen bekend dat het veranderen van levensstijl het gebruik van insuline niet of nauwlijks meer nodig is. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat dit bij jou ook het geval is, maar het is zeker het proberen waard toch?! Mocht je nog medicijnen nodig hebben, dan kan het ook voordelig én handig zijn om deze online te bestellen. Lees daar hier meer informatie over.

 

Zorg voor een stabiel eetpatroon en geniet in het weekend

Je kent het vast wel, je hebt een heerlijk weekend achter de rug met verschillende etentjes, verjaardagen en borrels en dan staat er ook nog een vakantie voor de deur… De tijd is voorbij gevlogen en je hebt te weinig in de sportschool gestaan en te weinig gezond gegeten waardoor je nu iets zwaarder bent geworden dan de bedoeling was. Het kan ontzettend lastig zijn om genoeg motivatie te vinden om een gezondere levensstijl aan te nemen, maar het is echt ontzettend belangrijk, zeker op de lange termijn. De meeste ziektes die voorkomen, zijn deels te voorkomen door een gezondere manier van leven. Dus meer bewegen, gezonder eten, meer groente, meer fruit, meer vezels en minder snoep, frinsdrank, junkfood en alcohol. Toch kan het erg lastig zijn om je aan te passen, zeker als je vaak sociale gelegenheden hebt waarbij lekkere hapjes en drankjes worden genuttigd.

Het draait om de balans

Het is daarom zeer belangtijk om je te realiseren dat het helemaal niet erg is om af en toe uit eten te gaan, junkfood te eten of een lekker glas bier of wijn te drinken. Het gaat er om dat je door de weeks gezond eet en leeft en in het weekend kun je best af en toe genieten. Het draait om de balans. Het is juist goed voor je lichaam om af en toe iets anders te eten, zo krijg je ook andere voedingsstoffen binnen en raakt je lichaam niet gewend aan hetzelfde voedsel. Het is namelijk erg belangijk om voldoende te variëren en zo veel mogelijk gekleurde groente en fruit te eten.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑