eten & drinken

Published on januari 8th, 2013 | by Juliette

Smoothie recepten op Smoothierecepten.com

Smoothies worden steeds populairder. Je kunt er niet meer naast kijken in de winkel, op menukaarten, in fastfoodketens en zelfs op televisie. Het mooie van de hele zaak is, dat het mogelijk is om smoothie recepten in je eigen keuken te maken!

Smoothies zijn niet alleen lekker, maar ze zijn bovendien super gezond. Je bepaald zelf de ingrediënten in je drankje, in tegenstelling tot veel van de kunstmatige en gekleurde alternatieven die vol met conserveringsmiddelen zitten.

Smoothie recepten online vinden

Op de website Smoothierecepten.com kun je honderden heerlijke smoothie recepten vinden. Alle ingrediënten uit deze smoothie recepten zijn bovendien gemakkelijk te vinden. Je kunt jouw eigen eigen fruit smoothie recept samenstellen en alles in de supermarkt om de hoek kopen. Een goede verscheidenheid van vruchten, groenten en andere verse ingrediënten, zal inspireren om te experimenteren bij het maken van smoothies.

Voedingsdeskundigen adviseren dat wij minstens 5 porties fruit en groenten moeten eten per dag. Wat zou de beste manier zijn om deze porties in 1 maal te verorberen? Ja, je raadt het al: met de smoothie! Het enige wat je nog nodig hebt is een goede blender of een pureerstaaf. Ieder seizoen kent zo zijn eigen groenten en fruit, zo kun je steeds variëren.

Recept – Gezonde winterse smoothie

Winterse groene smoothie met boerenkool & citrus:
Pureer in de blender (of staafmixer) tot een  goed vloeibaar drinkbaar geheel.
  • Verse (rauwe) boerenkool (ruim 2 handen)
  • Grapefruit (geschild)
  • ½ Citroen (geschild)
  • Water om te verdunnen.
Vind je het te zuur, zoet de smoothie met banaan of honing!


Boerenkool
 ‒ Naast veel voedingsvezels (-goed voor betere ontlasting) bevat boerenkool de meeste voedingsstoffen van alle koolsoorten. Boerenkool bevat onder meer grote hoeveelheden vitamine A, vitamine C, vitamine K en mangaan. Daarnaast bevat het kleinere concentraties koper, calcium, vitamine B6 en potassium.

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑