Stoppen met roken is niet makkelijk. Het is een verslaving waardoor ..." /> Stoppen met roken. Hoe doe je dat? | Online Gezond

Geen categorie no image

Published on februari 26th, 2018 | by Marlou

0

Stoppen met roken. Hoe doe je dat?

Stoppen met roken is niet makkelijk. Het is een verslaving waardoor veel rokers zonder succes proberen te stoppen met roken. We hoeven je niet uit te leggen dat roken enorm veel schade toe richt aan je gezondheid. In dit artikel brengen we je op de hoogte van de gevolgen en leggen we uit hoe je op een efficiënte wijze kunt stoppen met roken.

Er zitten bepaalde stofjes in sigaretten die enorm schadelijk zijn. Te beginnen met nicotine, het stofje waar je verslaaft aanraakt. Daarbij krijg je tijdens het roken nicotine en koolmonoxide en teer binnen; dit zijn nou niet bepaald stoffen waar je longen blij van worden. Ondanks dat iedereen weet hoe slecht roken voor je is blijkt het voor veel rokers een lastige opgave om sigaretten op te geven.

De gevolgen van roken

Roken heeft invloed op de gezondheid van je hele lichaam. Zo tast het de longen aan en daarnaast heeft het invloed op andere organen, je huid en je gehemelte. Na een aantal sigaretten treden de eerste verslavende effecten op. Je lichaam snakt naar een sigaret en laat dit op verschillende wijzen blijken. Daarnaast heeft roken ook invloed op je mentale welzijn. Zo heb je veel mensen die constant een gevecht in hun hoofd hebben of ze nu wel of niet een sigaret moeten aansteken. Zo zien we dat rokers over het algemeen eerder last hebben van een depressie.

Wat kun je er tegen doen?

Natuurlijk kun je zonder hulp proberen te stoppen, maar dit blijkt vaak lastiger dan gedaan. In dit geval moet er diep van binnen echt een wil zijn om te stoppen. Zo hoor je rokers vaak zeggen dat ze willen stoppen, maar niet veel later roken ze weer een sigaret. Er zijn verschillende behandelingen die je kunt ondergaan om het stoppen eenvoudiger te maken. Zo kun je deelnemen aan een therapie zoals een lasertherapie of speciale stickers op je lichaam plakken. Bij de lasertherapie wordt er een laserpen op 60 verschillende punten op het lichaam gedrukt. Na deze therapie heb je minder trek in een sigaret en treden er nauwelijks ontwenningsverschijnselen meer op.

Wat kost een lasertherapie?

Een lasertherapie is niet duur. Voor rond de 200 euro wordt je al behandeld en de resultaten zijn verbluffend. 52% van de rokers is een jaar na de lasertherapie gestopt met roken. Bepaalde zorgverzekeraars vergoeden een lasertherapie omdat ze het stoppen met roken willen bevorderen. Bekijk hier de prijzen voor een lasertherapie.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑