lichaam no image

Published on december 11th, 2018 | by Marlou

0

Waarom af en toe een baantje trekken goed voor je is

Jezelf fit voelen en zijn, hoe zorg je daarvoor? Het is de combinatie van eten, sporten en rusten. En hierbij is het belangrijk om de juiste balans te vinden, regelmatig sporten, rusten wanneer het lichaam er behoefte aan heeft en gezonde maaltijden nuttigen. Rust is vaak het moeilijkste van deze drie. Er zijn altijd wel taken die gedaan moeten worden en het huis dat om een opruimbeurt vraagt. Maar soms is het goed om daar even afstand van te nemen, even een moment van stilte in de hectiek van het bestaan. Je kunt nog meer van deze momenten genieten als je van tevoren even wat beweging krijgt.

 

Zwemmen

 

Baantjes trekken in het zwembad, een fijne sport om in beweging te komen. Met zwemmen kun je snel je conditie verbeteren en sterker worden. Ook is het leuk om elke keer een ander doel te hebben. Dit kan bijvoorbeeld het halen van een aantal baantjes zijn, of een baantje trekken binnen een bepaalde tijd. Zo daag je jezelf uit, dit zorgt dat het leuk blijft. Ook kun je verschillende zwemtechnieken afwisselen. Je merkt snel resultaat in het dagelijks leven, je bent minder snel buiten adem. Hierdoor word je ook gemotiveerd om ermee door te gaan, je ervaart de positieve resultaten. Het lichaam blijft vitaal door het zwemmen. En door beweging word je ook nog eens vrolijker. Af en toe naar het zwembad zorgt voor mooie resultaten op de korte en lange termijn.

 

Rust

 

Na het zwemmen is het tijd voor een rustmomentje, dit is belangrijk om de spieren te laten herstellen van de zware inspanning. Kies iets uit wat je fijn vindt om te doen, kruip bijvoorbeeld met een gewoon of online magazine op de bank. Zet een grote kop thee en neem er wat gezonde snacks bij. Het is heerlijk om jezelf even helemaal te verliezen in zo’n magazine, even niets anders aan je hoofd. Is het magazine uit? Lees wat bladzijden uit een mooi boek of bel een vriendin op. Vaak schieten deze momenten erbij in, daarom is het belangrijk dat je deze momenten in de agenda zet. Ook rust is belangrijk dat het lichaam vitaal blijft.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑