gezond leven no image

Published on november 20th, 2017 | by Marlou

0

Wist jij dit allemaal van Medische Cannabis?

Cannabis als medicijn? Ondertussen is dit onderwerp geen taboe meer onder de mensen. Sterker nog, de cannabis plant is razend populair. Medical Marijuana oftewel mediwiet wordt gezien als kruidengeneeskunde met de uiteindelijke doel om verlichting van een bepaald soort pijn te krijgen. Je hebt uiteraard het recreatieve gebruik ervan en daarnaast heb je men die medicinale cannabis omschrijft als een ‘wondermiddel’. Erg cliché als je het ons vraagt, maar er zijn wel enkele andere weetjes over dit ‘wondermiddel’ wat ons wel interesseert.

  1. Wist je dat men deze plant al meer dan 1000’en jaren gebruikt. Zo werd mediwiet tot voor kort wereldwijd gebruikt als medicijn. Totdat in de jaren ’90 daar een eind aankwam. Dit kwam doordat de Verenigde Staten een verbod op cannabis instelde.
  2. Wist je dat je medicinale cannabis bij de apotheek in twee verschillende varianten kunt krijgen. De olie variant en als gedroogde bloemtoppen.
  3. Wist je dat mediwiet tot voor kort nog grotendeels bij sommige verzekeraars vergoed werd. Zo waren er wel strenge regels aan verbonden, maar waren er zeker een aantal gevallen waarin dit medicijn in de basisverzekering zat. Ondertussen is medicinale cannabis een middel dat in bijna alle gevallen niet meer vergoed wordt. Dit komt omdat er geen wetenschappelijk ‘hard’ bewijs is dat het ook echt helpt bij bepaalde ziekten.
  4. Het wetenschappelijk bewijs ontbreekt misschien, maar er zijn genoeg succesverhalen van patiënten. Zo blijkt medicinale cannabis goed te werken bij verschillende ziekten als: epilepsie, reuma, Parkinson en artrose.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑